En dag på uni

(Ja, jag smygfotade vår lärare Monsieur Gomez och nej, lunchen var inte god.)
Sitter vid mitt älskade värmeelement och dricker 65-kronors te och lyssnar på Miles Davis. Idag fyller världens kanske finaste person år. Jag hoppas så att han mår bra. Men jag försöker tänka på annat och försöker för tillfället räkna ut hur jag ska få pengarna att räcka tills studiemedlet kommer. (Nej, inget mer lyx-te)
Gick till banken idag (igen) för att kolla på personförsäkring och hämta ut pengar. Nu är jag tydligen tjenis med all personal på mitt LCL-kontor. I och för sej har jag väl varit där en 10-15 gånger i olika ärenden, men några av de gångerna har jag också skällt ut slumpvis utvald personal på halvknagglig franska och sagt att de har det löjligaste, mest idiotiska och byråkratiska systemet i världen. Trots det frågade de vänligt hur jag mådde och hur det gått med min försvunna postnyckel. Trevligt.
Gick till agencen, som jag fick lägenheten igenom och Gaëtan, som är min kontaktperson tipsade mej om att försöka bryta upp låset, eller att försöka pilla upp det inifrån eftersom jag har så smala händer. Han tyckte helt enkelt att det verkade för jobbigt att fixa ett nytt lås till mej. (Tjejen som bodde i min lägenhet tidigare lämnade aldrig in postnyckeln, så nu ligger det på Gaëtans ansvar att fixa en ny, men han är inte.. Superdriftig.)
Får väl leta upp min hammare och gå ner och skrämma slag på mina grannar..

Ett annorlunda crêperie

På söndagar är det inte helt lätt att hitta öppna restauranger här om man inte:
1. Jättegärna vill sitta mitt på Place de la Comédie och tvångslyssna på Céline Dion ur sprakiga högtalare och samtidigt titta på en usel trollkonstnär som gömmer röda näsdukar i kavajärmen.
2. Är snorrik och vill äta ostron.
3. Vill äta kinesiskt för fjärde gången på en vecka.
4. Är sugen på sunkpizza a la americano med pommes på och i allt som går.
5. Är supergay och gillar tysk eurotecno och allt som är rosa, lila eller svart (glitter funkar såklart också) och egentligen bara vill grovhångla med sin tjej över neonfärgade drinkar med alternativa namn.
Vi valde alternativ 5. Mysigt.

Things are looking upHade planerat värsta utflykten med några tjejer i klassen för att åka till en gigantisk loppmarknad några mil utanför Montpellier i söndags men eftersom min mobil blev stulen(!!!) kunde jag inte få tag i dom. Eller ja, egentligen är det ju Malins telefon, vilket inte gör det ett dugg bättre.. Åh.
Men jag tänkte om och skulle åkt till loppisen i Mosson istället och leta efter ett litet skrivbord där, men försov mej visst. Framåt eftermiddagen när jag storstädat både mej själv och lägenheten begav jag mej in mot stan för att träffa Jossan, Karin och Lina. Men när jag gått ett kvarter ser jag några killar som dumpar ett litet skrivbord vid sopstationen här intill och några minuter senare stod det i min lägenhet! Lite målarfärg på det och det blir perfekt!

Glory days

Bildkavalkad från i fredags! Jag har haft en sån jäkla tur med schemat och är helt ledig på fredagar. Det blev en riktig superfredag med långfrukost, lite shopping (ett fantastiskt grönt te och silvriga ballerina för 5 euro), kompisfika, kinamiddag, handboll och vin och dans dans dans på en grym nyupptäckt elektroklubb.

TvättEn bra sak med dagen var i alla fall att jag äntligen fick tvättat. I somras hade jag lyxen att ha en egen tvättmaskin i kollektivet jag bodde i men det är ganska ovanligt i hyreslägenheter här, man får köpa en själv. Det har jag tyvärr inga stålars till för tillfället så det var bara att pallra sej iväg till närmsta tvättomat och stoppa i euro efter euro tills alla pengar tog slut och jag fick bära hem kläder och handdukar halvfuktiga i blåa ikeakassar.

En sån där dag

När ingenting känns bra. Man vill gråta med det kommer inga tårar.
Allting är sorgligt och inte blev det bättre av att jag missade min eftermiddagslektion på grund av piss-mensvärk och sen sov i fyra timmar.
Lyssna

Papegojor och andra fynd

Igår var jag på loppmarknaden i Mosson igen. Fantastiskt! Där finns verkligen allt. Jag hittade bland annat kofferten, en vitmålad fågelbur som jag tänkte lägga in en ljusslinga i och hänga upp i taket, en gammal ask för mina bestick och en grym papegojbricka för 1€. När marknaden stängde åkte vi in till stan och åt kinesiskt och satte oss sen i solen och drack kaffe och pillade på Josefins fina franska alfapet.


Rök utan eld

Idag var första dagen på universitetet. Verkar vara många skandinaver och amerikanare. Tyvärr. Helst hade jag önskat mej bara fransmän. Men det är väl ganska naturligt att det inte är säskilt många fransmän som läser franska för utlänningar. Men ändå.
Jag sitter i min bäddsoffa två centimeter från värmeelementet och äter nötchoklad. Det började precis ryka från mina mysbyxor. Flyttade mej några centimeter men jag fryser. Här är två minus utomhus ikväll. Brrr!

Hemma hos mej

Här bor jag. I min alldeles egna lilla lägenhet. Den är förstås inte riktigt färdigfixad än. Men på god väg. Idag hittade jag en fin liten vit koffert på marknaden, gav bara fyrtio kronor för den och fick tom hjälp med den hem!

NattöppetDagen försvann lite av förståelig anledning, men sminkade på mej ett nytt ansikte och släpade benen efter mej in till stan för att äta små döa röa djur på finrestaurang framåt kvällen. Sen tog jag den blommiga spårvagnen hem igen.

Girls' nite out

En fredagkväll i Montpan med två nyfunna svenskor, pistagenötter, dans, vin, öl och brinnande shots omvartannat. Oh my lord.
Lyckades tyvärr inte så bra med de manuella inställningarna mot slutet av kvällen.

Marmalade firesHemma i Montpellier. Hemma. Här är så himla fint. Och allting känns så himla mycket lättare när solen skiner och man inte behöver ha fyrdubbla lager på sej.

Välkommen 2011!

2011 firades som sagt in i Köpenhamn med finaste Malin och finfina danskor. Dansdansdans, plockmat, girlanger, tomtebloss, champagne, inomhsraketer, choklad, tutor, drinkar, ballonger, ace of base, kramar, hopp, tal, presenter, M.I.A., fyra språk, marsipankakor, peruker och pussar. Kunde nästan inte varit bättre!

RSS 2.0