After dark och lördagsmagi

Det har blivit vinter här igen. Det började snöa natten mellan söndag och måndag och det har bara fortsatt och fortsatt. Men jag ligger hemma med influensa och har det i af varmt under flera lager täcken. Jag knaprar mediciner och tycker lite synd om mej själv -det har ju bara gått en vecka sen jag blev frisk från februariförkylningen! Läser mystiska noveller av Haruki Murakami om jakt på våldtäktsmän, en syster som sovit i två månader och Delfinhotell som byter form och eventuellt sväljer människor.
 
I helgen var jag dock helt frisk och solen sken som aldrig förr. Det var så varmt att man kunde gå utan jacka! I fredags drack vi mojitos med fina vänner och liten bebis vid Oberkampf (och jag misstänker att det var här jag belv smittad!).
I lördags var det riktig vår och jag vaknade tidigt av solsken och fågelsång så jag gick till bageriet och fixade lyxfrukost och serverade fransmannen på sängen. Det var en helt perfekt underbar dag och vi åkte in till mina gamla hoods i Montmartre och började med att kolla tyger på Marché Saint Pierre. Jag hittade ett blått velourtyg med broderade blommor som jag tänkte skulle bli en fin vårkimono till mej själv. Sen promenerade vi till Pigalle längs rue des Martyrs och köpte svenskt lösgodis på Käramell (saltlakris-lycka!) och precis utanför var det en gatubrocante där vi kollade på gamla kartor, turkosa ljusstakar och skinnjackor. Medans vi väntade på våra middagsvänner tog vi ett glas vin på La Fourmi och gjorde storslagna planer för framtiden. Efter ett tag kom Louis, Esther och Laurène och vi gick till en av mina favoritrestauranger vid Abbesses och avslutade denna helt förträffliga dag med drinkar på en uteservering och jag var helt vår-i-Paris-och-kär-lyckorusig!
 

.

Primavera a Firenze

Ok livet har varit lite vingligt de sista veckorna. Designjobbet blev uppskjutet och framtidsplanerna kom på vift. Det blev lite ostabilt på alla håll och kanter men med hjälp av kärlek och vårsol ser det ljust ut igen. Fantastiskt ljust till och med!
I Florens sken solen på oss varenda dag och vi gick och gick och gick och njöt av vackra byggnader, imponerande konst och underbar mat- herre gud maten! Hotellfrukosten (som till häften bestod av inplastade torrkakor, inplastade croissanter och inplastade allt möjligt suspekt) var väl ingen höjdare men för resten var det en enda lång smakorgasm av pasta, foccacia, anti pasti, cappuccino, pizza, tiramisu, rödvin och parmesan på och i ungefär allt. Alltså! Tror inte att jag fotade en enda maträtt, var alldeles för ivrig att börja äta direkt. Men en hel del andra bilder blev det. Först ut -->
 
 

RSS 2.0