Let´s get lost

Det har redan gått över en vecka sen min allra bästa Melody var här och hälsade på. Hade de finaste dagarna med pyjamashäng, vinkvällar och tjejmys här hemma i Versailles.
 
Men nu tar fransmannen och jag var sin väska och lämnar ett grådisigt Paris för att åka till våren i Italien! I min fantasi är där i och för sej redan blommande sommar och minst 20 grader varmt, vi får väl se.. Arrivederci!
 

Hemma hemma

Eftersom jag nästan bara jobbat, jobbat, jobbat sen i juni hann det gå väldigt lång tid sen sist jag var i Sverige, hela tio månader! Kändes himla fint att komma hem hem, fastän januari inte är den allra festligaste månaden att besöka Svea i. Jäklans vad kallt det var! På en vecka hann jag med familjen i Skåne, vännerna i Göteborg, semlefrosseri, quornhetsätning, brudklänningsprovning, klappning av kusinens gravidmage, vinmys på Hagabion, långfika på Steinbrenners, Majkenlek, snösnösnö, veggiburgare mitt i natten och bäst av allt timmar av viktigt och oviktigt kompisprat.
 
 
 

Recap

Ok. Så det har ju gått en tid. Men jag saknar min lilla blogg och minnesbank. Så nu kör vi igång igen! Först ut en liten recap om vad som hänt sen sist.
 
Hösten 2012 kom som bekant även till Paris med regn, blåst och mörker och jag jobbade mest hela tiden. Och dagarna på Elite blev allt annat än långtråkiga. Jag kämpade mot hierarki och titelfixering, och började ta på mej fler och fler arbetsuppgifter. Efter ett tag lärde jag mej vilka personer som behandlade folk som skit per automatik och vilka som var mer än sin jobbtitel och några av dem blev mina vänner, som jag tycker väldigt mycket om. Tackade nej till förlängning och annan tjänst, men min tid på Elite är kanske inte slut ändå..
 
En helg blev det tokfint väder och vi passade på att göra en liten roadtrip till Normandie, vi åt lunch på en uteservering i Honfleur och promenerade på stranden i Deauville. Hela hösten jobbade jag annars de flesta kvällar och helger i ateljen med olika projekt, men vi hade också vänner på besök och det blev några vändor till slottet. Château de Versailles alltså, får aldrig nog!
 
Det blev halloween och jag gick på galej som Frida Kahlo, vi dansade oss snurriga och virrade bort oss på Paris upplysta gator fyllda med alla möjliga slags varelser och oigenkänliga kompisar.
 
Julen närmade sej och på jobbet fixade vi lyxfikor och avskedsfester och drack champagne var och varannan dag. På lillejulafton tog mamma, fransmannen och jag citronen ner till Grenoble och Jean-Baptistes familj. Spenderade några fina dagar med franska långmiddagar, lek och turistande innan vi åkte en sväng till Lyon.
 
På nyår var vi hemma hos bästa Anna och Joncha där vi åt en toppenmiddag som vi hjälpts åt att laga, men vi hade gjort alldeles för mycket så de flesta kom aldrig ens till huvudrätten. Vi tvingade våra franska pojkvänner att lyssna på Jan Malmsjös nyårstal och skålade in 2013 med rosa bubbel.
 
Januari kom och Jean-Baptiste fyllde 30 och fick en resa av mej i present, om prick en vecka åker vi!
Plötsligt en dag började det att snöa en massa och alla fransmän blev rädda och höll sej inomhus. Men vi gick ut och hade snöbollskrig istället och gick sen hem och lagade våfflor. Vi var mycket på bio i januari och såg bland annat Searching for Sugar Man och Django Unchained- två fantastiska filmer som jag verkligen kan rekommendera. Sen var Anna och jag på indredningsmässan Maison & Objet där vi bland annat kollade på tigrar och lejon och suktade efter handgjort franskt porslin.
 
Har även hunnit med en efterlängtad resa hem till Svea och haft en av mina finaste på besök men det får jag återkomma med för nu ska jag fortsätta att lära mej Illustrator, så himla bra att det finns tutorials för allting på youtube nu, heja gratis folkbildning!
 

RSS 2.0