Havanna

Sådär, nu har jag klirrat årets bokföring, skissat på min smyckeskollektion, pillat med semesterfoton och kommit i en okej dygnsrytm igen.

De första tre dagarna i Kuba var vi i Havanna- en sliten, pastellig och speciell huvudstad. Staten äger fortfarande nästan allt- byggnader, restauranger, cafféer, butiker.. Men de har börjat restaurera de gamla byggnaderna (bra för kubanerna, mindre bra för fotande utlänningar) så skynda dit om ni har möjlighet!

De fallfärdiga husen, de leende kubanerna och de supergoda mojitosen får bli mina topp-tre!


Chan chan

Tillbaka i Frankrike igen efter en fantastisk vecka på Cuba, nu ska jag redigera foton och bli av med jetlagen!


Paris i svartvitt

En kaffe med Lina bland molnen på Lafayettes takterass, Operan en soldränkt förmiddag, sköna Seine och landets mysigaste bokhandel.


36:ans sandpapper

Längtar så efter att få färdigt i lägenheten så vi kan börja piffa. Just nu är det golvet i sovrummet som ska slipas fram. Det är ett jäkla jobb men vi har redan gjort vardagsrummet, hallen och ateljén. Både i sovrummet och ateljén låg det hemska heltäckningsmattor som var skitjobbiga att riva upp.
När väl mattan är borta ligger det sen ett flera milimeter tjockt lager av grönt gammalt klister som vi skrapar loss med en liten kniv centimeter för centimeter. När sen klistret är borta slipar vi hela golvet två gånger, med två olika sandpapper. Och till slut målar vi på två lager matt lack. Känner mej så fantastiskt händig fastän både nacken och händerna värker och att det tar så lång tid att det aldrig känns som att det ska bli klart, men det blir det! Och så himla värt att trolla fram gamla underbara trägolv i sitt hem!


Versailles

Oj så mycket som hänt sen sist! Jag har flyttat tillbaka hem till Frankrike och min fransman, vi har fått en underbar lägenhet i Versailles och så har det ju blivit sommar, eller vår på riktigt i alla fall! (I förrgår var här över 30 grader!) Här är några bilder från min nya stad den senaste veckan.
RSS 2.0