Musique automatiqueI fredagskväll efter jag bråkat färdigt med en av mina symaskiner (de kom i två stora paket från Sverige tillsammans med marabouchoklad och saltlaktris förra veckan -lycka!) åkte jag in till Paris. Jag mötte upp söta Zoé och några andra fina och så gick vi på konsert på ett mysigt ställe nära Alexandre Dumas. Det var lite höstkyligt i luften så Zoé fick låna mitt första färdiga plagg från nya kollektionen -en blåvitmönstrad superskön tubsjal.

Kräftfrossa i Montfort

Tack Ikea och tack till min snälla fransman som köpte upp halva lagret av salta sillar när han fick höra att de skulle ta bort alla icke-ikea-produkter ur sortimentet (dumma giriga Ingvar Kamprad!).

Honey or tarI söndags efter långfrukost ute i trädgården åkte vi till ateljén och gjorde färdigt vårat nya köksbord! Började kapa järnstänger till barstolar med men det blev inget bra så vi åkte tillbaka till söthunden och satte igång grillkväll nummer två. Sen åt vi halvbrända marshmallows och drack kir royal halva natten och glömde helt bort att vi skulle gå upp klockan sex dagen efter.

Song for sunshineVaknade tidigt i lördags till en fantastisk soluppgång och en strålande varm dag.
Vi skulle passa JBs chefs hund och hus hela helgen men först packade vi ner badkläder och solkräm och tog Citronen till en liten sjö vi blivit rekomenderade. På den lilla vita strandbiten låg semestrande fransmän och täckte ungefär varje centimeter sand så vi bestämde att vi skulle gå runt sjön för att försöka leta upp ett mysigare ställe. Vi hittade en liten glänta där vi nästan var helt ensamma och fastän att jag var rädd för fiskar badade vi flera gånger om.
På vägen tillbaka till bilen hittade fransmannen världens bästa björnbärsgömställe och vi plockade stora mogna bär tills vi storknade.
Sen köpte vi majskolvar, marshmallows och drinktillbehör och åkte till huset med jätteträdgården och grillade.

En ledig dag i solen
Love and do what you will

Åkte in till Paris en tidig morgon och stod helt ensam på Trocadéroplatsen och blickade ut över staden och Eiffeltornet. När två hela busslaster med ivriga japaner kom bestämde jag mej för att åka vidare till Montmartre och fika på mitt favoritbrasserie och när klockan blivit tio börja första ronden på den stora tygjakten.

Allt grönt

Jobbade i en vecka sen fick jag nog och sa upp mej från mitt MC-jobb. Stå och sälja kläder som jag tycker är fula, pilla in etiketter och kontrollera avstånd mellan galjar och samtidigt tävla om provrumskunderna är bara inte min grej.
Om lönen hade varit ok hade det väl varit en sak men med en minimilön långt under Sveriges snitt var beslutet enkelt- gud vad skönt det var!
Så nu börjar arbetet med en ny kollektion istället och jag ska rita, klippa och sy som en liten räv!
Under tiden som jag väntar på mina maskiner passar jag på att göra små utflykter på min lilla Solex.

Halv sju i morse


The fairest of the seasonsFransmannen har hittat en fin gammal moped från 60-talet till mej, så nu åker vi hem till Darth Vader (ja, han låter i alla fall så eftersom han på grund av sin cancer måste prata genom en låda) och hämtar den. Hej!

Step into my office, babyTog tåget tidigt till Montparnasse och började med en kaffe och bläddrade i modetidningar tills staden vaknade. Gick omkring och pratade med personalchefer och lämnade cv:n. Sen åkte jag vidare till Saint-Germain-des-Prés för att fortsätta jobbsökandet men jag kände mej lite malplacerad i min mix av slitna second hand-plagg och gamla h&m-trasor. Men då studsade en man med jättekamera fram och förklarade hur fantastisk jag var och hur han ville fotografera mej. Jag lyckades lite besvärad smita undan för att minuten senare bli stoppad av en äldre man som sa "men oj vilka fula glasögon du har!"och sen gå vidare.
Jaja, jag gick in i en butik som jag hört sökte personal och lämnade mitt cv och pratade lite med personalchefen som skrattade till för att jag råkade uttala ett krångligt franskt ord lite knasigt. Men två timmar senare med en örtomelett och ytterligare en kaffe i magen fick jag sälja in och styla två plagg och sedan svara på typiska intervjufrågor i en halvtimme, sen försvann chefen och kom tillbaka några minuter senare och sa "du börjar på fredag!"
Jaha, det var det, så var jobbat fixat!
Firade med en Monaco (en blandning av öl och röd saft typ) och åkte hem och åt mysmiddag med fransmannen.

RSS 2.0